Κουλουράκια λαδιού

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • ξίσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • περίπου 700 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  1. Ανακατεύουμε δυνατά σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξίσμα, ανακατεύοντας κανονικά.
  3. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  4. Όταν σφίξει η ζύμη, την πλάθουμε με τα χέρια.
  5. Πλάθουμε πλεξούδες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
  6. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
  7. Ψήνουμε κατά προτίμηση στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Σημειώσεις:

  • Το αλεύρι είναι σχεδόν 700 γρ. γιατί ανάλογα το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε, ίσως χρειαστεί να βάλουμε λιγότερο ή να προσθέσουμε παραπάνω. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ψιλοκολλάει λίγο στα χέρια μας (για να γίνουν αφράτα).
  • Στην αρχή της εκτέλεσης ανακατεύουμε δυνατά με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το λάδι, ή τα χτυπάμε με ένα μιξεράκι χειρός ώστε το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει.

Συνταγή και τα κουλουράκια της φωτογραφίας από τη μαμά

Save

Save

Advertisements

One thought on “Κουλουράκια λαδιού

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s