Κριτσίνια με σπόρους

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή μισό μισό με ολικής άλεσης
  • μισό ποτήρι λιναρόσπορο
  • μισό ποτήρι ηλιόσπορο
  • μισό ποτήρι σουσάμι

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη ζάχαρη και το αλάτι με το λάδι. Ρίχνεις το κρασί και σιγά σιγά το αλεύρι, όσο χρειαστεί για να σφίξει η ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτεις τους σπόρους και συνεχίζεις να ζυμώνεις. Απλώνεις ένα κομμάτι από τη ζύμη επάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με τον πλάστη την ισιώνεις. Φτιάχνεις ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Με το στρογγυλό εργαλείο που κόβουμε την πίτσα, κόβεις λεπτές λωρίδες. Φτιάχνεις τις ατέλειες με το χέρι και τοποθετείς τα κριτσίνια σε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Μπορείς να προσθέσεις θρυμματισμένα καρύδια ή αμύγδαλα, αντί για σουσάμι. Ψήνεις στον αέρα στους 180-190 βαθμούς.

Με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του θα φουσκώσουν όταν τα βάλεις στο φούρνο. Εμένα μου έγιναν βουβαλάκια! Στην επόμενη φουρνιά όμως τα έκανα πιο λεπτά. Παρόλαυτα είναι θέμα γούστου. Τελικά πιο νόστιμα ήταν τα χοντρούλικα.

Συνταγή από τη μαμά

Save

Advertisements

2 thoughts on “Κριτσίνια με σπόρους

  1. Θεϊκά κριτσίνια! Καταπληκτική γεύση! Λόγω των σπόρων, ιδανικά για όσους έχουν δυσκολίες με το έντερο! Τα συστήνω ανεπιφύλακτα!

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s