Μέλι με ξηρούς καρπούς

 

Στο πρωινό μας, μπορούμε να βάλουμε στο ψωμί ή σε φρυγανισμένες φέτες του τοστ, μέλι με ξηρούς καρπούς με ένα ιδιαίτερο άρωμα:

  • Μέλι
  • Αλεσμένα αμύγδαλα
  • Αλεσμένα καρύδια
  • Αλεσμένα φουντούκια
  • Χαρουπόσκονη
  1. Αλέθουμε ξεχωριστά στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σκόνη ανάλατα αμύγδαλα, καρύδια και φουντούκια. Τα τοποθετούμε σε βαζάκια και τα αποθηκεύουμε, αν περισσέψουν.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε 4 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά από κάθε ξηρό καρπό, 1 κουταλάκι χαρουπόσκονη και ανακατεύουμε.
  3. Αν θέλουμε ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι για εντονότερη γεύση.

Οι αναλογίες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Επίσης, αν δεν μας αρέσει η χαρουπόσκονη μπορούμε να ρίξουμε λίγη κανέλα Κεϋλάνης. Αν φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα, φυλάμε το μείγμα σε βαζάκι και το έχουμε έτοιμο το πρωί με τον καφέ μας.

Advertisements

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s