Κριτσίνια καρότου

Κριτσίνια καρότου

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • μισό ποτήρι τριμμένο καρότο
  • μισό ποτήρι ηλιόσπορο
  • μισό ποτήρι λιναρόσπορο
  1. Στον τρίφτη τρίβεις τα καρότα.
  2. Τα στεγνώνεις καλά με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη ζάχαρη και το αλάτι με το λάδι.
  4. Ρίχνεις το κρασί και σιγά σιγά το αλεύρι.
  5. Πριν σφίξει εντελώς η ζύμη προσθέτεις τους σπόρους και συνεχίζεις να ζυμώνεις.
  6. Ρίχνεις αλεύρι όσο χρειαστεί για να σφίξει η ζύμη.
  7. Απλώνεις ένα κομμάτι από τη ζύμη επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.
  8. Με τον πλάστη την ισιώνεις.
  9. Φτιάχνεις ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
  10. Με το στρογγυλό εργαλείο που κόβουμε την πίτσα, κόβεις λεπτές λωρίδες.
  11. Φτιάχνεις τις ατέλειες με το χέρι και τοποθετείς τα κριτσίνια σε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
  12. Ψήνεις στον αέρα στους 180 βαθμούς.

Το έριξα στα κριτσίνια!!! Πειραματίζομαι με τα υλικά! Οι ποσότητες των σπόρων και του καρότου αλλάζουν κατά προτίμηση. Την επόμενη φορά λέω να βάλω σπόρους chia, καρύδα και cranberries που ανήκουν στις υπερτροφές!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κριτσίνια καρότου

Αφήστε απάντηση στον/στην θ Σ Δ Ακύρωση απάντησης