Κριτσίνια σταφίδας με καρύδια

Κριτσίνια σταφίδας με καρύδια

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • μισό ποτήρι σταφίδες ξανθές
  • μισό ποτήρι καρύδια
  • μισό ποτήρι αμύγδαλα και σουσάμι
  • λίγα κάσιους
  1. Χοντροκόβεις τα καρύδια, τα κάσιους και τις σταφίδες.
  2. Στον πολυκόφτη τρίβεις τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη ζάχαρη και το αλάτι με το λάδι.
  4. Ρίχνεις το κρασί και σιγά σιγά το αλεύρι.
  5. Πριν σφίξει εντελώς η ζύμη προσθέτεις τους καρπούς και συνεχίζεις να ζυμώνεις.
  6. Ρίχνεις αλεύρι όσο χρειαστεί για να σφίξει η ζύμη.
  7. Απλώνεις ένα κομμάτι από τη ζύμη επάνω σε μια επιφάνεια κοπής
  8. Με τον πλάστη την ισιώνεις.
  9. Φτιάχνεις ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
  10. Με το στρογγυλό εργαλείο που κόβουμε την πίτσα, κόβεις λεπτές λωρίδες.
  11. Φτιάχνεις τις ατέλειες με το χέρι και τοποθετείς τα κριτσίνια σε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
  12. Ψήνεις στον αέρα στους 180 βαθμούς.

Οι σταφίδες δίνουν στα κριτσίνια μια υπέροχη γλυκιά γεύση. Προσθέστε και μαύρες σταφίδες. Οι ξηροί καρποί τα κάνουν τρομερά χορταστικά.

Παραλλαγμένη συνταγή από τη μαμά!

Advertisements

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s