Κριτσίνια σταφίδας με κανέλα

Κριτσίνια σταφίδας με κανέλα

Μια πιο γλυκιά συνταγή για κριτσίνια, που τρώγεται σαν γλυκό. Έχει ωραιότατο άρωμα. Συνήθως όταν φτιάχνω τέτοιες συνταγές, πειραματίζομαι, μοιράζω τη ζύμη και προσθέτω διάφορα υλικά. Γι’ αυτό και βγαίνουν λίγα. Στα συγκεκριμένα παρα λίγο να μην προλάβει να μείνει τίποτα για να φωτογραφίσω!

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • μισό ποτήρι σταφίδες ξανθές
  • μισό ποτήρι σταφίδες μαύρες
  • μισό ποτήρι σουσάμι
  • μισό κουταλάκι κανέλα κεϋλάνης
  1. Χοντροκόβεις  τις ξανθές σταφίδες αν είναι μεγάλες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη ζάχαρη και το αλάτι με το λάδι.
  3. Ρίχνεις το κρασί και σιγά σιγά το αλεύρι.
  4. Ρίχνεις αλεύρι όσο χρειαστεί για να σφίξει η ζύμη.
  5. Προσθέτεις τις σταφίδες και την κανέλα.
  6. Απλώνεις ένα κομμάτι από τη ζύμη επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.
  7. Με τον πλάστη την ισιώνεις.
  8. Φτιάχνεις ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
  9. Με το στρογγυλό εργαλείο που κόβουμε την πίτσα, κόβεις λεπτές λωρίδες.
  10. Ρίχνεις το σουσάμι στο πάνω μέρος του κάθε κριτσινιού και το ρολάρεις.
  11. Τοποθετείς τα κριτσίνια σε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
  12. Ψήνεις στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Μια πιο γλυκιά συνταγή για κριτσίνια, που τρώγεται σαν γλυκό. Είναι ελαφριά στο στομάχι κι έχει ωραιότατο άρωμα. Συνήθως όταν φτιάχνω τέτοιες συνταγές, πειραματίζομαι, μοιράζω τη ζύμη και προσθέτω διάφορα υλικά. Γι’ αυτό και βγαίνουν λίγα. Στα συγκεκριμένα παρα λίγο να μην προλάβει να μείνει τίποτα για να φωτογραφίσω!

Advertisements

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s