Παξιμαδάκια με ξηρούς καρπούς

paximadia

Παξιμαδάκια, σαν τραγανά μπισκοτάκια, με γλυκιά γεύση και ωραίο άρωμα. Δείτε τη συνταγή:

  • 1 & μισό ποτήρι ζάχαρη
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι σταφίδες ξανθές
  • μισό ποτήρι σταφίδες μαύρες
  • 1 & μισό ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 & μισό ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κοκιάκ (1 αστέρι)
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • λίγο αλάτι
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ή Αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με τα παρακάτω
  • 1 φακελάκι ή 2 κουταλιές baking powder
  • 2 κουταλάκια σόδα
  1. Χοντροκόβεις τις ξανθές σταφίδες αν είναι μεγάλες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη ζάχαρη και το αλάτι με το λάδι.
  3. Ρίχνεις τον χυμό και το κονιάκ και σιγά σιγά το αλεύρι.
  4. Ρίχνεις αλεύρι όσο χρειαστεί για να σφίξει η ζύμη.
  5. Προσθέτεις τους καρπούς και την κανέλα και ζυμώνεις.
  6. Απλώνεις ένα κομμάτι από τη ζύμη επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.
  7. Φτιάχνεις ένα παραλληλόγραμμο σχήμα, σαν φρατζόλα.
  8. Κόβεις σε κομμάτια.
  9. Τα τοποθετείς σε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
  10. Ψήνεις στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγή από την Αφροδίτη

Advertisements

2 thoughts on “Παξιμαδάκια με ξηρούς καρπούς

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s