Μπισκότα βρώμης

  • 75 γρ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες στον πολυκόφτη
  • 55 γρ. νιφάδες βρώμης, όχι αλεσμένες
  • 35 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 145 γρ. μέλι
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης με 1 κουταλάκι baking powder
  • ή 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του

  1. Βάλτε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι με το baking ή σκέτο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε.
  2. Σε ένα άλλο γυάλινο μπολ, βάλτε το μέλι με το βούτυρο να λιώσουν για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων (ή με άλλο τρόπο αν προτιμάτε) και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο στο μίγμα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
  4. Ρίξτε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε καλά.
  5. Θα χρειαστεί να το πλάσετε και με τα χέρια. Πλάστε μπισκότα λεπτά στρογγυλά πλακέ και τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ίσως χρειαστεί να σας βοηθήσει ένα κουτάλι που θα το βουτάτε σε μπολάκι με νερό για να τα ισιώσετε, γιατί η ζύμη λόγω του μελιού κολλάει στα χέρια…
  6. Ψήστε στους 175 βαθμούς στον αέρα για 15΄ μέχρι να ροδίσουν.

Βρήκα τη συνταγή στο οι συνταγές της παρέας.
Τα άφησα σε ανοιχτό κουτάκι για να μαλακώσουν. Σε μερικά έβαλα καρύδα.

Αν τα ξαναφτιάξω θα βάλω:

  • λίγο αλεύρι άσπρο για να γίνει ομοιογενής η ζύμη και να μη διαλύεται
  • περισσότερο λάδι και ίσως όχι βούτυρο
  • μαύρες σταφίδες
  • ίσως καρύδια ή αμύγδαλα
Advertisements

3 thoughts on “Μπισκότα βρώμης

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s