Γρήγορη κοτόσουπα

Κοτόσουπα
Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για αρχάριους, με μόλις 6 υλικά. Δεν έβαλα καθόλου λαχανικά όπως κρεμμύδι και πιπεριές ή μπαχαρικά, τα οποία πέφτουν βαριά σε όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Στη συνταγή της φωτογραφίας (που γράφω αμέσως μετά), έχω προσθέσει χυμό ντομάτας και κριθαράκι χοντρό. Ας δούμε λοιπόν πρώτα την απλή συνταγή, χωρίς ντομάτα:

Κοτόσουπα για ευαίσθητο στομάχι

  • Νερό
  • Κοτόπουλο στήθος (ή και μπούτι)
  • Κριθαράκι σουσαμάκι
  • Φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

  1. Βάζουμε νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Πλένουμε το κοτόπουλο.
  3. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα.
  4. Τοποθετούμε κι ένα φύλλο δάφνης.
  5. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 20-25 λεπτά.
  6. Ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.
  7. Μετά βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κόβουμε κομματάκια.
  8. Το ξαναβάζουμε μέσα.
  9. Ρίχνουμε αλατάκι.
  10. Προσθέτουμε το κριθαράκι.
  11. Ανακατεύουμε συχνά.
  12. Πριν το τέλος ρίχνουμε λίγο λαδάκι.
  13. Σε 13-14 λεπτά είναι έτοιμο το κριθαράκι.
  14. Σβήνουμε την εστία.
  15. Συνοδεύουμε με τριμμένο τυρί.

Οι ποσότητες προσαρμόζονται κατά προτίμηση. Αυτές που χρησιμοποίησα είναι:

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 4 λίτρα περίπου νερό
  • 130-150 γρ. κριθαράκι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά λάδι

 Κοτόσουπα με ντομάτα

  • Νερό
  • Κοτόπουλο στήθος (ή και μπούτι)
  • Κριθαράκι χοντρό
  • Φύλλο δάφνης
  • Ζωμός λαχανικών
  • Χυμός ντομάτας
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  1. Βάζουμε νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Πλένουμε το κοτόπουλο.
  3. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα.
  4. Τοποθετούμε ένα φύλλο δάφνης.
  5. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 20-25 λεπτά.
  6. Ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.
  7. Μετά βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κόβουμε κομματάκια.
  8. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.
  9. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο μέσα.
  10. Ρίχνουμε αλάτι και το ζωμό.
  11. Προσθέτουμε το κριθαράκι.
  12. Ανακατεύουμε συχνά.
  13. Πριν το τέλος ρίχνουμε λίγο λαδάκι.
  14. Σε όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία είναι έτοιμο το κριθαράκι.
  15. Σβήνουμε την εστία.
  16. Συνοδεύουμε με τριμμένο τυρί.

Συνταγή από τα Spitikoulia.

Save

Save

Save

Save

Advertisements

5 thoughts on “Γρήγορη κοτόσουπα

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s