Μοσχαράκι με νεράκι

Η κλασική συνταγή για μοσχαράκι κατσαρόλας είναι να το σωτάρεις πρώτα σε λάδι με κρεμμύδι. Δοκίμασα μια υγιεινή και ελαφριά εκδοχή μαγειρέματος με σωτάρισμα χωρίς να προσθέσω τίποτα. Νόμιζα ότι θα είναι άνοστο. Όμως ήταν νοστιμότατο! Δεν χρειάζεται πολλά πολλά, είναι από μόνο του νόστιμο κρέας! Να λοιπόν τα υλικά που χρησιμοποίησα για να το ετοιμάσω:

  • Μισό κιλό μοσχαράκι άπαχο
  • Μισή κούπα νερό βραστό
  • Αλάτι

  1. Πλένουμε το μοσχαράκι.
  2. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αν δεν το έχουμε πάρει ήδη σε κομμάτια.
  3. Βάζουμε μια αντικολλητική κατσαρόλα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά (στο 9).
  4. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια.
  5. Τα γυρνάμε να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές.
  6. Μετά από 10 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 3).
  7. Βράζουμε και ρίχνουμε το νεράκι.
  8. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
  9. Σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 2 ωρίτσες.
  10. Ελέγχουμε συχνά και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  11. Αν τελειώσει το νερό σύντομα προσθέτουμε λίγο.
  12. Στο τέλος θα πρέπει να έχει μείνει με λίγο ζουμάκι που έχει όλη τη γεύση και το καφέ χρώμα από το μοσχαράκι.
  13. Νοστιμότατο!

Συνοδεύουμε με:

  • γιαούρτι
  • ρύζι ή μακαρόνια
  • τριμμένο τυρί
  • σαλάτα.

Συνταγή από τα Spitikoulia.

Advertisements

3 thoughts on “Μοσχαράκι με νεράκι

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s