Κουλουράκια με σπιτική λεμονάδα

Η συνταγή για κουλουράκια λαδιού με άρωμα πορτοκαλιού απέκτησε μια νοστιμάδα διαφορετική όταν προσθέσαμε σπιτική λεμονάδα! Δείτε τη συνταγή:

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι σπιτική λεμονάδα αραιωμένη με νερό
  • περίπου 700 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  1. Η σπιτική λεμονάδα είναι παχύρευστη και χρειάζεται αραίωμα με νερό.
    Βάζουμε 2 δάχτυλα λεμονάδας σε ένα ποτήρι και το υπόλοιπο νερό.
  2. Ανακατεύουμε δυνατά σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το λάδι.
  3. Προσθέτουμε τη λεμονάδα ανακατεύοντας κανονικά.
  4. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  5. Όταν σφίξει η ζύμη, την πλάθουμε με τα χέρια.
  6. Πλάθουμε πλεξούδες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
  7. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
  8. Ψήνουμε κατά προτίμηση στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Σημειώσεις:

  • Το αλεύρι είναι σχεδόν 700 γρ. γιατί ανάλογα το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε, ίσως χρειαστεί να βάλουμε λιγότερο ή να προσθέσουμε παραπάνω. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ψιλοκολλάει λίγο στα χέρια μας (για να γίνουν αφράτα).
  • Στην αρχή της εκτέλεσης ανακατεύουμε δυνατά με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το λάδι, ή τα χτυπάμε με ένα μιξεράκι χειρός ώστε το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει.

Συνταγή και τα κουλουράκια της φωτογραφίας από τη μαμά

Save

Advertisements

2 thoughts on “Κουλουράκια με σπιτική λεμονάδα

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s