Ελαφρύ κοτόπουλο στο φούρνο χωρίς μπαχαρικά

Μαγειρέψαμε το κοτόπουλο στο φούρνο χωρίς καθόλου προσθήκη λαδιού, λεμονιού ή μπαχαρικών και βγήκε νοστιμότατο. Όσοι έχουν ευαισθησία στο στομάχι, θα τους φανεί ιδανικό. Στη φωτογραφία, φαίνεται ένας ακόμη καλύτερος τρόπος μαγειρέματος, κατά τον οποίο το λίπος του κοτόπουλου πέφτει σε ταψί κάτω από τη σχάρα. Όμως, μάλλον θα χρειαστεί μαρινάρισμα γι’ αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος. Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή για κοτόπουλο στο ταψί:

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 κούπα νερό
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Φύλλο δάφνης

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο.
  2. Το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, πάνω κάτω αντίσταση.
  4. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ρίγανη και στις 2 πλευρές του κοτόπουλου.
  5. Ρίχνουμε το νεράκι και το φύλλο δάφνης, για άρωμα.
  6. Τα βάζουμε στο φούρνο από την ανάποδη πλευρά, γιατί μετά θα το γυρίσουμε και θέλουμε να ξεροψηθεί από πάνω.
  7. Μετά από μισή ώρα, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  8. Ελέγχουμε συχνά αν έχει νερό, αν τελειώσει προσθέτουμε.
  9. Μετά από 1 ώρα, βάζουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για να ξεροψηθεί.
  10. Αφήνουμε περίπου 15-20 λεπτά, κατά προτίμηση.
  11. Ελέγχουμε συχνά.

Συνοδεύουμε με:

  • γιαούρτι
  • σαλάτα.

 

Συνταγή από τα Spitikoulia

Πηγή φωτογραφίας

Advertisements

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s