Κουλουράκια με χυμό μήλου

koulourakia-xymo-milou

Στη συνταγή για κουλουράκια λαδιού αντικατέστησα το χυμό πορτοκαλιού με μήλου και το άρωμα είναι υπέροχο! Δείτε τη συνταγή:

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό μήλου
  • 2 βανίλιες
  • περίπου 700 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  1. Ανακατεύουμε δυνατά σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το χυμό μήλου, ανακατεύοντας κανονικά.
  3. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  4. Όταν σφίξει η ζύμη, την πλάθουμε με τα χέρια.
  5. Φτιάχνουμε μπάλες που τις απλώνουμε σε μια επιφάνεια (που δεν φοβόμαστε να χαραχθεί).
  6. Κόβουμε σε σχήματα με κουπ-πατ/τσέρκια.
  7. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
  8. Ψήνουμε κατά προτίμηση στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Σημειώσεις:

  • Ο χυμός μήλου που χρησιμοποίησα είναι συσκευασμένος.
  • Το αλεύρι είναι σχεδόν 700 γρ. γιατί ανάλογα το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε, ίσως χρειαστεί να βάλουμε λιγότερο ή να προσθέσουμε παραπάνω. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ψιλοκολλάει λίγο στα χέρια μας (για να γίνουν αφράτα).
  • Στην αρχή της εκτέλεσης ανακατεύουμε δυνατά με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το λάδι, ή τα χτυπάμε με ένα μιξεράκι χειρός ώστε το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Για πιο εύκολα, χρησιμοποιούμε ζάχαρη άχνη, που δεν χρειάζεται χτύπημα με μιξεράκι.

Συνταγή Σπιτικούλια

Save

Save

Save

Save

Advertisements

2 thoughts on “Κουλουράκια με χυμό μήλου

Εδώ γίνεται συζήτηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s